Renovatie en uitbreiding villa

Over dit project

De eigenaar van deze vrijstaande villa uit 1957 vroeg KPG deze te moderniseren voor bewoning door een jong gezin. Tijdens een eerdere verbouwing waren veel kleine, donkere kamertjes gemaakt. Door muren weg te breken en openingen in gevels te maken, is veel licht en ruimte ontstaan. We ontwierpen een smalle vide over twee verdiepingen, met een hoog raam en een glazen brug. Door de zolderverdieping bij het huis te trekken, is een entresol is gecreëerd die zorgt voor veel extra lichtinval. In het ontwerp zijn de mooie originele elementen van het huis zoveel mogelijk intact gelaten. De villa is bovendien uitgebreid met een serre, gastenverblijf en zwembad.
De gehele villa is geheel gerenoveerd, gemoderniseerd en verduurzaamd. Muren en dak zijn geïsoleerd en de ramen zijn uitgevoerd in thermisch glas. Er is gekozen voor een strakke, bijna industriële stijl, met smalle stalen kozijnen, een betonvloer en strak gestucte wanden. Om de bijzondere ligging van de villa te benadrukken, openden we de achtergevel waardoor binnen en buiten in elkaar overlopen. De grote raampartij biedt een prachtig uitzicht over het grasveld met vijver en het nieuw aangelegde zwembad. Dankzij de goede samenwerking met de opdrachtgever, hebben we het maximale uit dit project kunnen halen.

locatie: Vogelenzang
opdrachtgever: particulier
vloeroppervlak: 740 m²
realisatie: 2016