Verbouwing en interieurontwerp optiekwinkel

Meow Gallery: The gallery is empty.

Over dit project

Federmann is opgericht in 1850 en de oudste brillenwinkel van Nederland. Federmann Velserbroek is één van de vijf Federmann optiekwinkels in de regio. KPG is gevraagd de winkel in Velserbroek een moderne, frisse uitstraling te geven. Aandacht voor het ambacht, het specialistische werk van de opticien, was daarbij belangrijk.
We maakten een vriendelijk en toegankelijk ontwerp, met lichte kleuren, passend bij de huisstijl van Federmann. De opticien zit niet in een gesloten werkruimte, maar werkt vanuit een glazen huisje zodat de klanten de werkzaamheden kunnen zien. De monturen hangen aan de presentatiewanden en liggen in onderkasten met een glazen bovenzijde, zodat meteen duidelijk is dat de collectie nog uitgebreider is. De winkel is als het ware het decor van de etalage, omdat deze geen achterwand heeft.
Het grote lcd-scherm met productinformatie en collecties is een echte eyecatcher. Federmann toont hiermee dat het een bedrijf is dat meegaat met de tijd maar toch een eigen traditionele sfeer behoudt.

opdrachtgever: Federmann Opticiens BV
realisatie: 2017
vloeroppervlak: 265 m²